Behandelingen
van Tandartspraktijk Antoine

Wij voeren een algemene tandartspraktijk met uitgebreide kennis in een aantal vakgebieden zoals de behandeling van gebitsslijtage, wortelkanaalbehandeling, implantaten, orthodontie en esthetische tandheelkunde. Ook kunt u bij ons terecht voor preventieve behandelingen en het bleken van tanden. Wij beantwoorden natuurlijk graag al uw vragen over onze behandelingen en werkwijze.

Algemene Tandheelkunde
Onder algemene tandheelkunde verstaan we het planmatig verhelpen van algemene klachten en het bieden van periodieke gebitscontroles en gebitsrehabilitatie volgens de meest recente kennis en opvattingen.

Aligners ofwel de onzichtbare beugel 

Wat is een onzichtbare beugel?

De onzichtbare beugel is een doorzichtig plaatje uit kunststof, dit zit precies op de tanden en kiezen. Omdat het doorzichtig is, kun je het bijna niet zien als het gedragen wordt. Vandaar perfect voor het behandelen van volwassenen, die niet graag laten zien dat ze orthodontisch worden behandeld.

Wat kan een onzichtbare beugel?

Een aligner is een orthodontisch hulpmiddel om tanden of kiezen te verschuiven. Tanden of kiezen kunnen dan op een andere, betere of juiste positie worden verplaatst. Het doel is het verbeteren van beet, mondhygiëne en esthetiek. Niet alle gevallen zijn geschikt voor de onzichtbare beugel hoewel de mogelijkheden in de laatste jaren groter geworden zijn.

Voor wie is een onzichtbare beugel geschikt?

Voor iedereen. Maar het is oorspronkelijk voor volwassenen ontwikkeld met het doel orthodontie zonder de zichtbare brackets (plaatjesbeugel) te doen. In veel gevallen gaat het hoofdzakelijk om een esthetische verbetering van de snij- en hoektanden. Belangrijk is dat de beet stabiel is zodat na de behandeling de tanden ook blijven staan. Maar een spalkje achter de fronttanden is noodzakelijk.

Heb ik een spalkje achter de tanden nodig?

Ja, een spalkje is na de correctie altijd noodzakelijk. Dit spalkje blijft definitief, zonder een spalkje kunnen de tanden weer gaan verschuiven.

Hoe wordt de beugel gemaakt?

Op grond van een afdruk worden modellen gemaakt en deze worden gescand. De computer berekent dan met hulp van een 3-D simulatie de noodzakelijke stappen om deze correctie te gaan doen. Bij een akkoord van de patiënt worden dan de aligners gemaakt.

Voordelen van de aligners:

  1. Mondhygiëne niet moeilijk
  2. Geen pijn door de behandeling
  3. Geen wondjes door de behandeling
  4. Bijna onzichtbaar
  5. Altijd uitneembaar

 

Endodontologie
In de volksmond noemen wij dit een zenuwbehandeling, of beter gezegd een wortelkanaalbehandeling. Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies, bevindt zich de wortel.
Kindertandheelkunde
In onze praktijk zijn kinderen meer dan welkom. Wij adviseren ouders altijd om kinderen van jongs af aan mee te nemen naar de tandarts.
Kronen en bruggen
De kronen en bruggen benaderen tot in detail de oorspronkelijke vorm en functie van een natuurlijke tand of kies.
Mondpreventie
*Halitose (droge mond) *Cariëspreventie *Poetsinstructie.
Tanden trekken
Soms is het nodig om een tand of kies te verwijderen. De tandarts zal beoordelen, soms met behulp van röntgenfoto’s, of hij dat zelf gaat doen.
Tandprothetiek
Een partiële prothese is een vervanging van een of meer tanden of kiezen.
Tandvleesproblemen
Het tandvlees vormt samen met het onderliggende bot het houvast van de tanden en kiezen in de kaak.