Cosmetisch

Het is heel goed denkbaar dat u beschikt over een gezond gebit, maar toch niet helemaal tevreden bent. Uw tanden staan bijvoorbeeld niet netjes naast elkeer, er zijn verkleuringen of er is een stukje van een tand afgebroken. De cosmetische tandheelkunde kan u hierbij van dienst zijn. Cosmetische tandheelkunde draait om het verfraaien van het gebit.
U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld de volgende mogelijkheden:

Kronen

Als het bovenste (zichtbare) deel van een tand of kies ernstig verzwakt is, dan kan er een kroon over de resterende tand of kies gemaakt worden. Een kroon is een speciale overkapping van metaal of porselein (of beide), die over een beschadigde of sterk gevulde tand of kies wordt aangebracht.

Facings
Wanneer u niet tevreden bent over de stand of vorm van uw tanden kan het plaatsen van een facing een goede oplossing zijn. Er wordt een laagje of schildje over uw tand geplaatst waarmee de vorm of kleur aangepast kan worden.
Tanden bleken

Als u ontevreden bent over de kleur van uw tanden kunt u ze laten bleken door uw tandarts.

 

Implantaten

Als er één of meerdere tanden of kiezen moeten worden vervangen en er is op het gebied van tandheelkunde geen andere oplossing, dan biedt implantologie soms een goede uitweg.

Een mooi gebit geeft meer zelfvertrouwen en is uw visitekaartje. Vraag naar de mogelijkheden bij de tandarts als u uw glimlach én uzelf wilt laten stralen. We bekijken uw tanden en tandvlees en bespreken uw wensen. Wij leggen de mogelijkheden duidelijk uit en bespreken de kosten met u om uw gebit weer naar wens te verfraaien. U krijgt het advies mee naar huis zodat u er rustig over na kunt denken.